Så här blir du kvitt stanken i din bil, båt eller lägenhet

Person som röker samtidigt som hen kör bil

Så här blir du kvitt stanken i din bil, båt eller lägenhet

Ett instängt rum, cigarettlukt i väggarna eller en valpolycka på mattan.
Nu finns en unik produkt som hjälper dig att eliminera dålig lukt – oavsett källa.
– Ozon är ett av de mest effektiva rengöringsmedlen, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

Intresserad? Kontakta Ozoneair direkt här: 0771-366 366

Har du försökt vädra ur din sommarstuga efter en lång vinter, sanera ditt kontor efter ett elakt mögelangrepp eller bara städa ur lägenheten efter att den nya, ännu inte rumsrena, hunden flyttat in? Då har du märkt hur klurigt det kan vara att bli kvitt lukten på en gång.
– Att bo i ett hem med dålig lukt är inte bara otrevligt – om det finns mögel kan det även vara skadligt för hälsan. Bakterier och virus kan bidra till smittspridning, därför är det viktigt att göra något åt problemet, säger Johan Lundberg.

Han är en av grundarna av företaget Ozoneair, som står bakom den populära produkten med samma namn. Ozoneair eliminerar dålig lukt, neutraliserar mögel och dödar både bakterier och virus – allt på bara ett par timmar.
Behöver du hjälp? Läs mer om Ozoneair här

 

”Ett oslagbart rengöringsmedel”
Ozon är ett mycket effektivt och naturligt ämne för att ta bort lukt. Det bryter kolbindningar och dödar mögelsporer, bakterier och mikroorganismer. Det fungerar för sanering av utrymmen med lukt, exempelvis soprum, bilar som utsatts för tobaksrök eller rökskadade lokaler.
– Ozon tar sig in i sprickor och vrår där mikroorganismer och mögelsporer gömmer sig från andra rengöringsmedel, vilket gör Ozoneair mer effektivt än det mesta. Det behandlar ytor från golv till tak – inklusive garderober, möbler, mattor och kläder, säger Johan.

Unken doft och fuktiga miljöer går hand i hand. Ett utrymme som länge har varit instängt och ovädrat kan bidra till att man blir trött och ibland får ont i huvudet. Om utrymmet luktar unket finns det ofta mikroorganismer, virus och levande sporer från mögel i luften.
– Dålig luft kan vara en ren hälsofara – cigarettrök kan utlösa allergiska reaktioner och mögel inomhus är en hälsorisk och fortsätter att spridas om man inte gör något åt saken, men det kan brytas ner till ofarliga artiklar med hjälp av Ozoneair.

Omvandlar syre till ozon
Ozon besitter den unika förmågan att bli av med lukt och mögel med hjälp av syreatomer. Ozon är en molekyl som består av tre syreatomer (O3). Två av dessa bildar en grundläggande syremolekyl, det syre vi andas (O2). Den tredje syreatomen kan lossna från ozonmolekylen och fästa på molekyler av andra ämnen – och därigenom förändra dess kemiska sammansättning, något som eliminerar både lukt och mögel.

Ozoneair fungerar så att elektroniska urladdningar framkallas när syre passerar en del av produkten. Dessa gör att syret omvandlas till ozon, innehållande kemiska egenskaper som reagerar med dålig lukt och mögel – och bryter ner det till koldioxid och vatten. Allt du som konsument behöver göra är att koppla in sladden i eluttaget.
– Ozoneair är 100 procent säkert – ozon är ju naturens egen reningskraft. Inga kemikalier eller gifter tillförs under behandlingen och nästintill alla våra kunder är mer än nöjda, säger Johan Lundberg.
Se vilken generator som passar dina behov här

Vilken storlek sak jag välja?

En av de absolut vanligaste frågor vi får från våra kunder är: Vilken storlek behöver jag? Vår motfråga är då: Var ska du huvudsakligen använda den?

Ozoneair eller ozongenerator?

Att rengöra med ozon är inget nytt! Men vad är det som gör Ozoneair så unikt, och vad skiljer Ozoneair från andra ozongeneratorer?