Varning: Det här kan hända om ditt hus drabbas av mögel

Mögelangripen pelare infälld bild av upprörd man

Varning: Det här kan hända om ditt hus drabbas av mögel

Bor du i villa, äger du ett sommarhus eller har du bilen stående i garage?
Det är lätt att drabbas av mögel – något som kan bli dyrt.
Nu finns en smart pryl som förebygger problemet.

Intresserad? Kontakta Ozoneair direkt här: 0771-366 366

Ofta är det utrymmen som länge står oanvända som drabbas av mögel. Dålig ventilation i kombination med lite eller ingen vintervärme skapar en idealisk grogrund för mikroorgansimer som mögel och bakterier. Det luriga är att mögel sprider sig snabbt genom sporer som inte går att se med blotta ögat. Har man otur sprider sig möglet till hela huset.

Förutom att ytorna blir missfärgade i det drabbade området, så bildas också en unken, jordig luft som kan vara svår att få bort.
Har du drabbats av mögel? Läs mer om Ozoneair här 

En hälsofara
Den som vistas i ett ”mögelhus” kan bli hängig och trött och drabbas av huvudvärk. Barn kan få astma och allergier. Om man vistas länge i en mögelmiljö är det inte bara fysiska problem man kan få, man kan också börja känna sig nedstämd rent psykiskt.

Därför är många desperata efter att hitta lösningar för att åtgärda problemet så snabbt som möjligt – eller allra helst förebygga så att det inte blir mögel från början.
Är du orolig att drabbas av mögel? Här beställer du din Ozoneair

Men det är inte enkelt. Mögelsporer kryper gärna ner i sprickor och skrymslen och kan vara svårt att få bort. Det enda som biter är starka kemikalier som många gånger också är miljöbovar.  Eller så ger man upp om att klara det på egen hand och anlitar ett saneringsföretag. 

Miljökrav var drivkraften
Allt det här var problem som kemiingenjör Håkan Slettemo ville få bukt med när han grundade Ozoneair för fyra år sedan.
– Jag hade framför allt tre krav: att det skulle vara miljövänligt, att det skulle vara enklare att använda än andra luftrenare och att jag själv skulle vilja använda den. Lösningen blev Ozoneair som uppfyller alla de kraven. Generatorn är så miljövänlig den kan bli, eftersom den inte kräver några starka kemikalier utan bara använder luften som vi andas, säger han.

Ozoneair är ett helt naturligt och miljövänligt sätt att få bukt både med möglet och lukten. Ozonet bryter ned mögelsporerna direkt, utan att man behöver använda rengöringsmedel.
– Eftersom att generatorn förvandlar syret i luften till ozon når man även ned in i sprickor och svårtillgängliga ställen, säger Johan Lundberg, medgrundare av Ozoneair.

”Som en naturkraft”
Det räcker med att sätta igång generatorn och lämna rummet, så försvinner mikroorganismerna på bara ett par timmar. Sen låter man rummet stå en stund så att ozonet kan omvandlas till syre igen.

Johan Lundberg berättar att luften frisk och luktar rent när man går in i rummet efter det.
– Även om det låter som ren magi, är det faktiskt inte det. Ozonet gör ständigt allt detta även i naturen. Därför är också Ozoneair helt miljövänligt. Det är som en naturkraft som attackerar mögel och dålig luft och allt du behöver göra är att ansluta generatorn till vägguttaget. Svårare än så är det inte.

 

Vilken storlek sak jag välja?

En av de absolut vanligaste frågor vi får från våra kunder är: Vilken storlek behöver jag? Vår motfråga är då: Var ska du huvudsakligen använda den?

Ozoneair eller ozongenerator?

Att rengöra med ozon är inget nytt! Men vad är det som gör Ozoneair så unikt, och vad skiljer Ozoneair från andra ozongeneratorer?