Vilken storlek sak jag välja?

En av de absolut vanligaste frågor vi får från våra kunder är: Vilken storlek behöver jag? Vår motfråga är då: Var ska du huvudsakligen använda den?

För att välja rätt maskin måste du utgå från dina behov och din situation. Var finns ditt luktproblem? Är det i husbilen, torpet eller i hemmet? Eller är hela hemmet luktsmittat eller har du hittat mögel i ett rum i källaren?

Om problemet är koncentrerat till ett mindre utrymme, som det där rummet i källaren eller husbilen, då räcker det med en mindre maskin som klarar denna avgränsade ytan. Ozoneair Go 30 behandlar ytor mellan 5–30 kvadratmeter och Ozoneair Plus 60 behandlar ytor mellan 10–60 kvadratmeter.

Har du problem i ditt hus?

Bor du i ett hus med syllar av impregnerat virke? Då känner du säkert igen lukten av kloranisoler, det luktar lite som kemiskt mögel. Den lukten sätter sig i allt från byggmaterial till kläder, möbler och inredning. Vilken typ av lukt det än må vara som du och ditt hus drabbats av så hjälper Ozonear dig!

Hur ska du då tänka för att välja den storlek som passar dig bäst? För att göra behandlingen så smidig som möjlig bör du välja en maskin som i alla fall klarar hemmets största öppna yta. Har du öppen planlösning är det oftast kök, vardagsrum och hall som hänger ihop. Är denna yta större eller mindre än 60 m2? Om ytan är mindre än 60 m2 räcker det med Ozoneair Plus 60. Men om den större än 60 m2 bör du välja Ozoneair Pro 120 som täcker ytor mellan 15–120 kvadratmeter.

Vad är då bäst? Att göra hela huset på en gång, eller göra rum för rum? Det är en smaksak och helt upp till dig! Båda metoderna har sina fördelar. Att göra hela huset på en gång innebär att du enbart behöver vara borta från huset en gång, sedan är behandlingen klar. Det kan också vara fördelaktigt att behandla hela huset på en gång om du drabbats av mögel. Då dödas alla mögelsporer och risken att de sprids mellan rummen minimeras.

Fördelarna med att behandla rum för rum är främst att du inte behöver vara hemifrån så länge. Det kan även vara fördelaktigt att behandla rum för rum om du har blommor som du inte kan ställa ut. Då kan du ställa in dem i ett av de rum du inte behandlar.

 

Är det i fritidshuset du har problem?

Då är du inte ensam! Många av våra kunder känner av den karakteristiska lukten av stuga i torpet eller sommarstugan. Ozoneair’s produkter fungerar effektivt mot den lukten, men även här uppstår frågan om vilken storlek som passar bäst. Även här måste du utgå från dina specifika behov. Ofta är det hela stugan som drabbas, särskilt om den stått stängd och kallställd över vintern. Har du en maskin som täcker in hela stugan räcker det att du sätter på den när du åker därifrån, så är det rent och fräscht nästa gång du kommer, maskinen stänger av sig själv när den är klar. På så sätt slipper du åka fram och tillbaka till stugan för att flytta den från rum till rum.

Du ska alltid utgå från dina egna behov när du väljer storlek, var du ska använda den, hur länge du kan vara iväg och vad som fungerar bäst i din situation. En större maskin går alltid att justera nedåt, men alla maskiner har en övre maxgräns.

Här kan du läsa mer om våra produkter

Ozoneair eller ozongenerator?

Att rengöra med ozon är inget nytt! Men vad är det som gör Ozoneair så unikt, och vad skiljer Ozoneair från andra ozongeneratorer?

BIld av mögel och av ett öppet fönster

Smarta prylen får bort möglet – helt utan kemikalier

Bor du i en villa med krypgrund? Då är risken stor att drabbas av unken lukt, jordbakterier eller mögel.